Wie ben ik

Mag ik mij even voorstellen

Mijn naam is Ingeborg van de Kerkhof. Vanaf 2004 ben ik werkzaam als acupuncturist, na jaren als Kinesist/Fysiotherapeute (vanaf 1990) te hebben gewerkt. Na mijn studie Kinesitherapie/Fysiotherapie ben ik steeds cursussen blijven volgen om mensen beter te kunnen behandelen/ helpen.

Mijn interesse voor het energetische was altijd al aanwezig. In 2001 ben ik begonnen met mijn opleiding als acupuncturist. Ik heb mijn drie jarige opleiding gedaan bij Jing Ming te Beveren. Na mijn stage in China ben ik in 2004 afgestudeerd. Tijdens mijn opleiding en werk is mijn interesse in de Chinese geneeswijze en visie enorm gegroeid. Ik zeg altijd: “ Het lijkt een microbe/virus die je te pakken heeft en die je niet meer loslaat”.

De Chinese geneeswijze intrigeert mij zo dat ik mij alleen maar meer wil verdiepen in de materie, wat denk ik ook alleen maar gunstig is voor mijn patiënten.

Acupuncturist Ingeborg van de Kerkhof
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Eufom. Daarnaast ben ik docente Postgraduaat Acupunctuur (ICZO vzw Hogeschool West-Vlaanderen Howest), waar ik les geef in Acupunctuur en Ooracupunctuur.

Ook volg ik regelmatig cursussen en opleidingen om mijn kennis uit te breiden en up to date te houden, zoals:

  • Electro-Therapie (volgens Voll)
  • Auriculotherapie
  • Osteoacupunctuur
  • Psycho-Acupunctuur
  • Japanse Directe Moxa
  • Orthomoleculaire Gezondheidszorg
  • Acupuncture in the treatment of children
  • Program for Oncology Acupuncture

Vestiging praktijk

Mijn praktijk is gevestigd in Mol, maar is ook prima bereikbaar vanuit Balen, Meerhout, Geel, Lommel, Dessel en Retie. Voor meer informatie zie contact