Electro-acupunctuur

Electro-Acupunctuur is een mooie aanvulling op de klassieke acupunctuur, aangezien dit het manuele effect van de behandeling versterkt. Door het toepassen van elektrische stroom op de acupunctuurnaalden komen er neurotransmitters (stoffen) vrij in het menselijk lichaam, deze werken pijnstillend en kunnen dus zo de pijnklachten verlichten zonder enige bijwerking.

De in het lichaam ingebrachte acupunctuurnaalden worden door middel van elektrische geleidingskabeltjes met een stimulatieapparaat verbonden. Hierna kan men de gewenste stroom op de naalden zetten, waarbij de stroomimpulsen de werking van de naalden versterken.

Het plaatsen van elektrische stroom op de acupunctuurnaalden is niet nieuw.

electro-acupunctuur

Al in 1810 plaatsten men elektrische stroom op naalden om uitstralingspijn langs het been te behandelen. Ondertussen is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan om acupunctuur te kunnen verklaren. Ondertussen heeft men vast kunnen stellen welke stoffen er in de hersenen vrijkomen tijdens een behandeling.  Deze neurotransmitters (stoffen) die vrijkomen in het menselijk lichaam door electro-acupunctuur verlichten de pijnklachten, zonder enige nevenwerking.

Veel zijn er ondertussen al van overtuigd dat acupunctuur en electro-acupunctuur werkt om pijn te verlichten. Pijn van allerlei aard, (o.a. rug- en nekpijn, schouderpijn, pijn door sportblessure en hoofdpijn) is een mooi indicatiegebied voor electro-acupunctuur.